anetka27l Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 4 WORECZKI SUCHEGO RYŻU 3 DUŻE CEBULE 70 DAG PIECZAREK 1 LITR WODY 5 KOSTEK BULIONU 2 ŁYŻKI PRZECIERU 1KG UDEK LUB SKRZYDEŁEK (WCZEŚNIEJ PRZYPRAWIONYCH) RYŻ ROZSYPAĆ NA BLACHĘ ,NA RYŻ POŁOŻYĆ PLASTRY CEBULI, A NASTĘPNIE PIECZARKI POKROJONE W PLASTERKI(OBGOTOWANE WCZEŚNIEJ),NA WIERZCH UKŁADAMY UDKA.CAŁOŚĆ ZALEWAMY BULIONEM (DO GORĄCEJ WODY DAJEMY KOSTKI I DWIE ŁYŻKI PRZECIERU) ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU OKOŁO 1,5 GODZINY.SMACZNEGO... Cytuj
delfin Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 ja robie troszke inaczej ... Udka z ryzem 1szk ryzu surowego 2 szk. wody 1/2 lyzki masla 2 kostki rosowlowe jarzynka mrozona- mieszanka 2 udka przyprawione do rondla wsypac ryz, zalaz rozpuszczonymi w wodzie rosołkami i maslem - rozmieszac. na to wsypac jarzynke i polozyc udka wstawic do piekarnika na 1 godzine i 10 minut w 180st. polecam pychotka Cytuj
bietka Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 W okresie przedświątecznej bieganiny taki szybki przepis jest bardzo poszukiwany. Cytuj
1bubcia36 Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 witam i mam pytanie czy zamiast drobiowego mięska mogę dac pokrojoną w kostke szynke wieprzową oczywiście surową. Cytuj
Jolcia Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Robiłam dziś kurczaka wg przepisu Anety i przyznaję ,że smaczny. Rodzince tez przypadł do gustu.Będę go powtarzała. Dziękuję autorce :D .Pozdrawiam Cytuj
renigliwice Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Witam! Lubię takie szybkie dania. Na pewno je wypróbuję i pozielę się swoją opinią. Czy pieczarki koniecznie trzeba wcześniej obgotowywać? Pozdrawiam. Renia Cytuj
Gość Papryczka Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Wypróbowałam ten przypis i uważam że jest godny polecenia. Może tylko dałabym mniej kostek rosołowych bo dla mnie lekko za słone ale to juz kwestia smaku. Ale bardzo pyszne ;) Dzięki za przepis :) Ps. tak jak reni zastanawiałam siępo co sie obgotowuje te pieczarki? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.