bartlomiej Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Angielski pasztet - chcialbym przedstawic Wam dosc prosty przepis na angielski pasztet. W przyszlosci moze uda mi sie przedstawic nieco trudniejsza i bardziej tradycyjna metode jednak ta ktora prezentuje teraz jest rowniez smaczna i przekonala do siebie juz niejedna osobe. Tym razem przedstawiam pasztet z drobiowych watrobek. Wykonanie: 20 minut + 3 godziny w lodowce Skladniki: - dowolna ilosc watrobek z kurczaka lub innego ptactwa :grin: - ziola prowansalskie - sol i pieprz - troche masla Wykonanie Watrobki dokladnie przyprawiamy ziolami, sola, pieprzem. Wrzucamy na patelnie, dokladnie je obsmazamy a gdy sa juz dokladnie usmazone wrzucamy calosc do robota kuchennego. Calosc dokladnie miksujemy az zmieni sie w paste. Dodajemy troche maselka i jeszcze domiksowujemy. Calosc powinna byc w miare gesta. Calosc wrzucamy do brytwanki i wstawiamy na kilka godzin do lodowki. Pasztet jest gotowy po kilku godzinach jak tylko wydaje sie byc gotowy do krojenia. Najlepiej serwowac go z chlebkiem podpieczonym w piekarniku. Mozna go polozyc na chlebek lub jesc widelcem przegryzajac owym chlebkiem i ewentualnie korniszonkami. Pozdrawiam B. Cytuj
1bubcia36 Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 wygląda mniam mniam,warto wypróbować z pewnością skorzystam z tego przepisu.pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.