zakalec Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Szybciutki i pyszniutki obiadek... Super zamiast kanapek do pracy... Potrzeba: - tortille/wrapy - piers z kurczaka - mieszanke mrozonych warzyw na patelnie (stir fry) typu groszek, kielki, kukurydza, marchewka, fasolka, cebula... Smazymy kurczaka przyprawionego na patelni. Jak gotowy to dodajemy warzywka i smazymy az beda gotowe. Wrapa w tym czasie wrzucamy na kilka minut do piekarnika lub kilkanascie sekund do mikrofali. Po czym zawijamy wszystko we wrapie wraz z keczupem i majonezem - P Y C H A ! ! ! I dietetycznie... :grin:)) Kazda wersja jest dobra do wrapa... Miesko jakies - moze byc kotlet etc. Niekoniecznie musza byc warzywna mrozone, ja czasem daje do srodka smazona cebule i kukurydze. Rowniez pyszne z salatka z tynczyka (patrz przekaski). Mila odmiana od kanapek do pracy. Zawinac tylko w folie aluminiowa i gotowe. Polecam. Cytuj
Gość Patla Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ja na wrapy kładę sałatę, do tego ogórek świeży, kawałki pomidora, a kurczaka kroję w paski, obtaczam panierką kamis (najcześciej pikantną lub z pieprzem), smaże go na głębokim oleju. To wszystko polewam keczupem i zawijamy. U mnie wszyscy sie tym zajadamy Cytuj
basga Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Ja robiłam z mięsem mielonym przesmazonym z jakąś ostrzejszą przyprawą,do tego dużo pekinki,papryki i jakieś znalezione dodatki w lodówce. :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi