Pestqa Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam zamierzam zrobić Tort Truskawkowy na urodziny i chcę go zrobić tak na przemian biszkopt krem truskawkowy biszkopt i znowu krem truskawkowy na samym końcu chcę na około zrobić z kremu śmietankowego takie stożki i w środek wyleje galaretkę :grin: i teraz moje pytanie jak zrobić dobry krem truskawkowy ? przypominam że o tej porze nie ma truskawek i chyba kupie w puszcze a one już nie są tak dobre a chcę żeby krem był smaczny... niedługo zrobię jeszcze jeden tort i już kiedyś zrobiłem tą masę z cukru z których zrobiłem róże i widziałem że tą masą można obłożyć całe ciasto i to tak ładnie wygląda... ale dość długo i ciężko robi się taką masę i w internecie widziałem masę marcepanową z których też można robić dekoracje na tort... ale czy to się nadaje i czy wtedy ciasto smakuje ? Cytuj
bona Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Możesz biszkopt przełożyć kremem z bitej śmietany i na każda warstwę kremu położyć truskawki.Badz krem na bazie budyniu i masła.Odnośnie masy marcepanowej to ja robię ściśle według tego przepisu <h3 class="r">Marcepan Sztuczny - Forum Kulinarne Smaczny.pl </h3>i wychodzi bardzo dobra. :grin: Cytuj
Pestqa Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 a gdybym połączył krem Dr Oetkera z truskawkami ? bo on jest dość sztywny nie ja chcę to jako masę a nie jako pocięte truskawki ; P chodzi mi o taka masę jaka jest w kupnych tortach tam to tak ładnie wygląda i dobrze smakuje ;P Cytuj
bona Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zerknij tutaj.Zamiast malin dodasz truskawki. Tort Komunijny o smaku malinowym Ja bym ten wypróbowała i zamiast jednej warstwy przełożyła warstwowo. Tort owocowo - jogurtowy :grin: Cytuj
zebcia Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 A może dodaj do tego kremu Dr.Oetkera galaretkę truskawkową? Obawiam się, że jak zmiksujesz truskawki to krem może zrobić się rzadki. Ja bym zrobiła tak zmiksowane truskawki odsączyła, dodała do kremu śmietankowego, wsypała galaretkę truskawkową i do tej wersji kremu dodałabym masło. Cytuj
Pestqa Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zerknij tutaj.Zamiast malin dodasz truskawki. Tort Komunijny o smaku malinowym Ja bym ten wypróbowała i zamiast jednej warstwy przełożyła warstwowo. Tort owocowo - jogurtowy :D Dziękuje wam wszystkim za pomoc:)! lecz skorzystałem z twojej rady i zrobiłem tort malinowy : P troszkę dekoracje pozmieniałem później pokażę jak mi wyszło ; ) mój tort ; ) https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=7664 Cytuj
bona Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Dziękuje wam wszystkim za pomoc:)! lecz skorzystałem z twojej rady i zrobiłem tort malinowy : P troszkę dekoracje pozmieniałem później pokażę jak mi wyszło ; ) mój tort ; ) https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=7664 Śliczny tort i na pewno bardzo smaczny.Gratuluje :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi