teresap Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Myślałam że tą sałatkę już podawałam i się pomyliłam , a naprawdę warta polecenia i ładnie wygląda. Polecam 10jajek na twardo ( same białka zetrzeć na tarce jarzynowej) 10 dag sera żółtego ( zetrzeć na jarzynówce) Groszek( lub kukurydza albo to i to) 2 piersi pojedyncze z kurczaka ( można i więcej, lub pierś zastąpić tuńczykiem)- kroimy w kostkę i posolic + carry posypać i obsmaży ale tak aby mięso nie było zesmażane , tylko podduszone Majonez Żółtka –kładziemy na sito i przecieramy Dekoracja dowolna W tej kolejności układamy SMACZNEGO :grin: :D :) Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Tereniu, sałatka pycha i rzeczywiście bardzo ładnie wygląda - polecam :grin: Dziękuję za przepis i pozdrawiam :-( Cytuj
teresap Opublikowano 14 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Bardzo,bardzo dziękuje i cieszę się że smakuję Również POZDRAWIAM Cytuj
Gość ulcia25 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 a co to jest na samym dole to białe Cytuj
minia51 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 To bialka starte na tarce Cytuj
gatita Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Bardzo smakowicie wygląda ta sałatka. Robiłam podobną ale ze śledziem, wersja z kurczakiem też mi się podoba ;) Cytuj
teresap Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Tak na dole jest białko Sałatka jest troszki inna niż wszelkiego rodzaj gyros , czy ananas z kurczakiem, ma swój smak Naprawdę polecam, a na święta wielkanocne to pozwolę sobie napisać obowiązkowo trzeba ją zrobić. POZDRAWIAM Cytuj
Gość oliskaaa Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Uważam Iż taaa sałatka jest megaaa cudowna mmmmmmm :) Cytuj
teresap Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Bardzo się cieszę że smakowała GORĄCO POZDRAWIAM :) Cytuj
figiel Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam ! Mam pytanie ,czy dodaje sie do tej sałatki soli ,pieprzu ? Chciałabym przygotować na wigilię w wersji z makrelą ,lub tunczykiem . Cytuj
teresap Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 ''figiel'' :) Nie trzeba doprawiać za wyjątkiem piersi z kurczaka, tak jak podałam w przepisie. Pozostałe składniki mają swój smak a co do jajek to też nie bo smaku doda majonez Przyznaje że z tuńczykiem nie robiłam ale mam zamiar wypróbować na święta Pozdrawiam i życzę radosnych i błogosławionych Świąt Cytuj
figiel Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Dziękuje za odpowiedż ... wolałam sie upewnić ,żeby nie przedobrzyć :) . Pozdrawiam i wzajemnie wszystkiego dobrego z okazji ŚWIĄT!!! Cytuj
teresap Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Dziękuję i życzę smacznego Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Teresko , salatke zrobilam, bardzo pyszna i szybka w wykonaniu. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi