Kaliope Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Na świątecznym stole była u nas również taka rybka. Polecam bo bardzo smaczna: - 1 kg filetów rybnych (np. mintaj) - 1 słoik przecieru pomidorowego - 250 g keczupu pikantnego - 1 szklanka wody - 1 puszka ananasów w plastrach - zioła prowansalskie - jajko - mąka i bułka tarta - olej do smażenia - rybę pokroić na duże kawałki, około 5-6 cm, namoczyć w roztrzepanym jajku, mące, znów w jajku, w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju - ananasy pokroić w kostkę i obsmażyć krótko (około 5 minut) na łyżce oleju - wlać do rondelka koncentrat pomidorowy, keczup pikantny, szklankę wody, dodać zioła prowansalskie, zagotować i połączyć z przesmażonymi ananasami - powstałym sosem zalać usmażoną rybkę i przechowywać w zimnym miejscu, podawać na drugi lub trzeci dzień - wtedy jest najlepsza Bardzo proste w wykonaniu a smakuje naprawdę świetnie... Zachęcam do wypróbowania :grin: Cytuj
Kaliope Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Szkoda, że nikt nie skusił się na tą rybkę. Ja zrobiłam ponownie, może tym razem kogoś zachęcę :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.