apsik Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Przepis na ten pyszny bigos mam z książeczki..PRZYŚLIJ przepis i jest autorstwa pani Grażyny-wypróbowałam na święta i dzielę się bo naprawdę warto ugotować-a robi się szybko i jest bardzo delikatny. Składniki 1/2 kg piersi z kurczaka -kroić w paseczki 1/2 kg cebuli--w kostkę 1/2 kg marchwi -w paseczki 1/2 kg pieczarek-dowolnie-wcześniej nie obgotowywać 1/2 kg kapusty świeżej-poszatkować 1/2 kg kiełbaski-w kostkę 2-3 kostki rosołowe olej,keczup do smaku-przynajmniej 3 łyżki sól,pieprz,majeranek Smażymy po kolei zaczynając od piersi-na oleju i dodajemy kolejne składniki tak jak w przepisie co 10 minut każdy.Kiedy dodamy kiełbaskę dajemy keczup-wkładamy kostki rosołowe i przyprawiamy wedle swojego smaku. Gotujemy do miękości....pycha-na moim wielkanocnym stole zniknął jako pierwszy. Cytuj
basga Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 I jak apetycznie wygląda. :D Dotąd z kurczaka robiłam tylko a"la flaczki. Cytuj
bettsi Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Potwierdzam - PYSZNY bigosik :D Cytuj
apsik Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Bardzo się cieszę,ja zrobiłam ponownie wczoraj i wyszedł jeszcze lepszy niż ostatnio. Cytuj
figiel Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Znalazłam wreszcie ten przepis :D . Oj wyglada apetycznie , przy najablizszej okazji wypróbuję .A już niedługo świeża kapustka ,więc na pewno bedzie pyszny . Cytuj
figiel Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Bigosik super , smakował wszystkim .Lekki ,niskokaloryczny ,w sam raz na tę porę roku :mrgreen: Zachęcam do wypróbowania .Dzieki za przepis -pozdrawiam ! Cytuj
Dorunia Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Dziękuję za super przepis :)Bigosik wczoraj ugotowałam z młodej kapustki i warzyw...po prostu rewelacja ;) Pozdrawiam :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Robiłam drugi raz ten bigosik,ale tym razem nie miałam piersi z kurczaka to zrobiłam z mięsem z udek i wyszedł równie smaczny co za pierwszym razem ;) Pozdrawiam :grin: Cytuj
apsik Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Dorotko ogromnie się cieszę-ja także bardzo go lubię bo jest delikatny i smaczny-moja rodzinka podziela moje zdanie. Pozdrawiam i zachęcam innych. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Narobiłyście mi ochoty ;) Jutro lecę po kapustkę i robię na niedzielę :grin: Cytuj
justyna Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 zgadzam się ze wszystkimi . :lol: Bigosik bardzo dobry, mój mąż który nigdy nie chciał jeść bigosu to ten je ze smakiem i prosi o dokładkę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.