kahaen Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Kupiłam rok temu parowar. Słyszałam że rewelacja.... ale bardzo sie zawiodłam. Przecież warzywa, mięso ryby gotują się na samej parze, bez soli i przypraw. Są zupłenie bez smaku jak trawa, a posolenie na talerzu nigdy nie da odpowiedniego smaku. Proszę powiedzcie mi jak temu zaradzić? Czy można posolić wodę wlewaną do urządzenia i czy to się w ogóle sprawdza? Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Witaj Kahaen. Ja od dwóch lat mam parowar i bardzo go sobie chwalę. Jestem nadciśnieniowcem i solenie mi szkodzi. Ale aby potrawy nie były 'trawiaste' stosuję różne przyprawy, marynuję mięsko w cebulce lub czosnku, lub lekko je solę przed parowaniem. Warzywa natomiast mozna polać jakimś dobrym sosem, np. serowym, jogurtowym, .. Wszystko zależy od tego co kto lubi, no i od inwencji. Ja kocham to urządzenie, bo nie muszę stać przy garach i pilnować, żeby się nie przypaliło. Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 niedawno kupiłam parowar i dopiero się uczę w nim gotować ale teraz to się przynajmniej czuje smak warzyw. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.