Joanna Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Po raz pierwszy w tym roku będziemy w Polsce obchodzić Dzień Ślimaka. 24 maja. Zapraszam wszystkich do uczczenia go potężną porcją ślimaczków. Cytuj
agnieszka Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 ....życze Ci....smacznego.... :D ...pozdrawiam... Cytuj
555 Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 mniam.. mniam.. mniam.. mniam.. tylko dlaczego zeby przyrzadzic je w domku, trzeba sie tyle nameczyc..? ale rzeczywiscie porcja slimaczkow zapieczonych w maselku ziolowo-czosnkowym z jakas pyszna chrupiaca grzanka maczana w tym sosiku, ktory je otacza.. to poezja.. :)) Cytuj
Joanna Opublikowano 9 Maja 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Wcale nie trzeba się męczyć. Kupujesz puszeczkę slimaków, wkładasz je do kokilki, masełko i Dzień Ślimaka !!! Cytuj
555 Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 no tak..!!! a ja mialam przed oczami obraz slimakow oczyszczajacych sie kilka dni w wiadrze.. rozlazacuch po domu.. hehe :)) pozdrawiam :) Cytuj
555 Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 probowalam dzisiaj kupic slimaczki w puszce, ale, niestety, nigdzie nie bylo.. jeszcze sie bede musiala rozejrzec.. ;)) a tak przy okazji, jest jakas sprawdzona firma/rodzaj tych puszkowanych? nie mam z tym doswiadczenia (zawsze jadalam w lokalach) i nie chce zepsuc apetytu ani sobie, ani tym bardziej mojemu ukochanemu, ktorego dopiero musze "nauczyc" slimakow :)) jesli mozesz, poratuj informacja.. Cytuj
Joanna Opublikowano 1 Czerwca 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zapraszam Cie na www.slimaki.com.pl tam znajdziesz sporo informacji m.in. przepisy i nazwy restauracji, w których można zjeść ślimaki. Jeśli chcesz kupić puszkowane to występują głównie w luksusowych delikatesach, ale jeśli wyślesz zamówienie z wyżej wymienionej strony, specjalnie dla Ciebie firma Ślimaki PL wyśle ilość "niehurtową". Zapraszam! Cytuj
beata_polska1 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Muszę przyznać,że nie przepadam za owocami morzaale moi bliscy je uwielbiają Beata :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi