mk79sz Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 3 szklanki maki 3 szklanki cukru szczypta soli 2 lyzeczki proszku do pieczenia 1 lyzka stolowa cynamonu 1 i 1/2 szklanki oleju 4 duze jajka 1 lyzka olejku waniliowego 1 i 1/2 szkl. posiekanych orzechow 1 i 1/2 szkl. wiorkow kokosowych 1 i 1/3 szkl. puree z gotowanej marchewki 3/4 szkl. pokrojonych w kostke ananasow z puszki KREM 8 lyzek serka twarozkowego (w oryginalnym przepisie jest to serek philadelpfia,nie wiem czy jest dostepny w Polsce) 6 lyzek masla 3 szklanki cukru pudru Sposob wykonania Jajka,olej i cukier ubic razem w misce,nastepnie dodac reszte skladnikow i dobrze wymieszac. Krem-serek utrzec z maslem, dodawac powoli cukier.skropic sokiem z cytryny Cytuj
mk79sz Opublikowano 3 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zapomnialam dodac ze nalezy je piec w temp.180 stopni przez okolo 50 min. Przepis jest oryginalny(amerykanski) i uwazam ze warto upiec.jest smaczne.A kremem mozna je przelozyc lub posmarowac na wierzchu.Smacznego!! Cytuj
basga Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 A oto mój przepis na ciasto marchewkowe: 2szkl mąki 2szkl startej marchwi 2szkl cukru 4jaja 2 łyżeczki cynamonu 1i1/4 szkl oleju 20 dkg bakalii 2 łyżeczki sody 1.5 łyżeczki proszku Jajka utrzeć z cukrem,dodać mąkę z proszkiem i sodą oraz olej. Wymieszać,dodac cynamon, bakalie i marchewkę. Piec około godz w 180*. Można polać polewą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.