Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciasto znalezione w necie trochę przez mnie zmienione i jakiś czas temu wypróbowane. biszkopt: 5 jaj 1\2 szklanki mąki pszennej 1\2 szklanki mąki ziemniaczanej 3\4 szklanki cukru 1 1\2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao masa: 2 gotowe kremy o smaku krówki z firmy Delecta 1\2 litra mleka 1 kostka masła oraz: 2 galaretki o dowolnym smaku puszka brzoskwiń Przygotować ciasto biszkoptowe z w\w składników na blaszkę 25\40 cm wylać większą połowę ciasta do reszty dodać 1 łyżkę kakao lekko wymieszać polać jasny biszkopt fantazyjnym wzorkiem-upiec Do zimnego mleka dodać 2 kremy krówkowe i ubić na sztywno masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce kremu ucierając mikserem.Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na pół nasączyć sokiem z brzoskwiń i przełożyć kremem.Trochę kremu zostawić na posmarowanie wierzchu ciasta ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną 750 ml wrzącej wody.Wstawić do lodówki. Zachęcam do wypróbowania mimo tego że krem jest na bazie kremu z torebki ciasto jest bardzo smaczne i domowe. :D :grin: :grin:

post-4386-1241729942_thumb.jpg

Opublikowano

Aniu kolejne super ciacho i duża zaleta bo szybkie i apetycznie wygląda. Och Ty kusicielko.. :D .postaram się zrobić i oczywiście dam znać jak mu to wyszło. Pozdrawiam Cię gorąco.

Opublikowano

Witajcie, Ciasto wygląda ładnie, kolorowo, ale czym ewentualnie można by zastąpić te gotowe kremy? Jakoś nie mam do nich przekonania.

Opublikowano

Pola nie wiem może kremem budyniowym tylko że wtedy nie będzie to juz irys tylko biszkopt przekładany,może masa karmelowa bardziej by pasowała .Ja zrobiłam tak jak w przepisie i kremy gotowe nie są takie złe ale każdy woli co innego-pozdrawiam :D

Opublikowano

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Spróbuję z masą z nugatem, będzie miało troszeczkę inny kolor, trudno. Coś wymyślę. Kiedyś kupiłam jakiś gotowy krem i zraziłam się bardzo. Ale możliwe, że Delecta robi dobre kremy, wszak kupuję karpatkę i smakuje mi :D Pozdrawiam

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W sobotę robiłam ponownie to ciasto,krem krówkowy był pyszny puszysty,ciasto jako pierwsze zniknęło ze stołu,kiedy wczoraj spotkaliśmy się całą rodzinką.Nie obawiajcie się tego kremu w proszku nikt wczoraj nie rozpoznał że to był krem z torebki. :grin:

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Halinko bardzo się cieszę że wypróbowałaś przepis-na zdjęciu bardzo ładnie się prezentuje,dziękuję za podzielenie się opinią i fotkę.Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Droga Aniu fajnie ,że Halinka przypomniała ten przepis bo ja kupiłam te kremy już przed świętami i kompletnie o nich zapomniałam-a teraz to już napewno zrobię na niedzielę...pozdrawiam.

Opublikowano

Aniu upiekłam irysa wczoraj i stwierdzam ,że ciasto w smaku jest dobre i ładnie wygląda....chociaż obawiam się zawsze gotowych kremów. Miałam w trakcie pieczenia biszkoptu małą awarię z prądem i za bardzo mi nie wyrósł-ale ogólnie chyba :D nie wygląda żle. Pozdrawiam Cię i dzięki za szybki przepis.

post-3528-1264349677_thumb.jpg

post-3528-1264349765_thumb.jpg

Opublikowano

Elunia cieszę się bardzo że ciasto zagościło w Twoim domku-bardzo ładnie się prezentuje :D

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.