Dianka Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Witam :D Chodzi o to, że w poprzednie wakacje znalazłam na stronie smaczny.pl przepis na taki przepyszny deser. Niestety nie zapisałam go sobie nigdzie, sama nie wiem, dlaczego. A był tak dobry, że teraz cały czas o nim myślę i nie mogę sobie przypomnieć, jak się nazywało to cudowne danie...:grin: Szukam, szukam i nie mogę znaleźć... Napiszę wszystko, co pamiętam o tym deserze, może ktoś będzie wiedział o co chodzi :D A więc: Robiło się taki ciasto, które potem nabierało się łyżką i wlewało do gorącego oleju (albo jakiegoś innego tłuszczu...a może wody...?) - tworzyły się takie kuleczki. Oprócz tego pamiętam, że robiło się taki sos truskawkowy i polewało się nim te kuleczki. Ale nie pamiętam z czego ten sos dokładnie, ani z czego kulki i jak się one nazywały...bo to miało taką charakterystyczną nazwę ;] Z góry dziękuję za wszelką pomoc w odnajdywaniu przepisu :D Pozdrawiam. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 witaj Dianko! :D Znalazlam bardzo podobny przepis tu na forum...z twojego opisu wnioskuje ze to ten:-) jest to przepis zamieszczony w slodkosciach w dziale ciastka,drodzowki,paczki, jest pod nazwa" Pempuchy na parze" autorka jest teresap. Mam nadzieje ze pomoglam :D Cytuj
Dianka Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Nie, to na pewno nie było na parze. Te kulki smażyło się chyba na oleju :D Ale i tak dziękuję bardzo :D Pozdrawiam.:] Cytuj
AnnaK Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Dianko,zaraz wpiszę w słodkościach przepis na kulki.Nie wiem czy o coś podobnego Ci chodzi,jeśli tak to smacznego. Cytuj
Dianka Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Nie jestem pewna, czy to jest to, ale w każdym razie podobny przepis :D A więc bardzo, bardzo dziękuję za pomoc ;] Muszę wypróbować teraz jak najszybciej i sprawdzić, czy to jest to, co robiłam rok temu :D Tylko może z takich ilości cukru zrezygnuję :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi