Stokrotka Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 3 szklanki mąki 2 szklanki mleka 3 dag drożdży 5-6 łyżek cukru pudru 2-3 jajka 4 łyżki masła lub margaryny sól 3 słodkie jabłka Zrobić rozczyn: drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka, dodać trochę mąki i wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć z rozczynem, mąką i stopionym masłem. Dobrze wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Dodać pokrojone w kostkę jabłka, wymieszać. Kłaść metalową łyżką na rozgrzany tłuszcz. Można też piec bez tłuszczu na rozgrzanej patelni teflonowej :mrgreen: Polecam i życzę smacznego! Cytuj
campari Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 robie podobne, dzieciaki uwielbiaja... posypane cukrem pudrem miaaam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.