vinonka Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 SKŁADNIKI: Biszkopt z 4 jaj 0,5 kostki masła 0,5 kostki margaryny 2-3 paczki herbatników 20 dkg. rodzynek 20 dkg. orzechów Puszka mleka słodzonego WYKONANIE: Upiec biszkopt w średniej tortownicy, ostudzić. Puszkę mleka słodzonego wstawić do garnka z wodą i gotować przez 3 godz. na wolnym ogniu. Ostudzić. Schłodzone mleko, masło, margarynę zmiksować. Dodać pokruszone herbatniki, orzechy, rodzynki. Wszystko wymieszać i wyłożyć na biszkopt. Smacznego! Cytuj
Marra Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zrobiłam dzisiaj i polecam każdemu. Zamiast mleka słodzonego w puszce dodałam masę krówkową gotową (w puszce). Połowę orzechów posiekałam a połowę zmieliłam, herbatników dodałam 3 paczki i było w sam raz. Acha nie dawałam margaryny tylko samo masło. Przyznaję, że słodki :razz: ale bardzo smaczny. Cytuj
Marra Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Zrobiłam go wczoraj, nieco modyfikując. Zamiast orzechów dodałam 20 dag kokosu. Smakowało prawie jak rafaello. Polecam!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi