zebcia Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Przepis nie jest mój, pochodzi z innej kulinarnej stronki (chyba się autor nie obrazi:)), ale próbowałam i myślę, że watro się nim podzielić. Lody smakują dosłownie tak jak wyglądają. CIEPŁE LODY TOFFI Składniki: - 250 ml słodkiej śmietanki 30% tł. (schłodzonej) - 300 ml schłodzonego mleka - 1 łyzka cukru pudru - 1 krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera - 1 sos deserowy czekoladowy Dr. Oetkera Sposób przygotowania: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrempudrem. Do wysokiego naczyniawlać schłodzone mleko, wsypać zawartość torebki, miksować przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. Do pucharków nakładać łyżką do lodów dwie gałki Kremu Toffi na przemian z dwiema gałkami bitej śmietany. Deser polać sosem czekoladowym, ewentualnie posypać orzechami, ozdobić rurkami waflowymi. Podawać od razu po przygotowaniu. Kremu i bitej śmietany wystarcza na 6 porcji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.