Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam wypróbować, bardzo smaczne: Składniki: - pieczarki - ilość według uznania - słoik papryki konserwowej - słoik ogórków konserwowych - 4 cebule -Pieczarki opłukać, całe kapelusze (bez trzonków) panierować w jajku i bułce tartej, doprawić solą i pieprzem i usmażyć z obu stron na oleju - warzywa dowolnie pokroić - w kostkę lub paski i wymieszać zalewa: - 1 szklanka wody - 1 szklanka oleju - 1 koncentrat pomidorowy - 4 łyżki keczupu - 2 łyżki cukru - 2 łyżki octu - 1 łyżeczka soli - wszystkie składniki zagotować Usmażone pieczarki oraz warzywa ułożyć warstwami w głębokim naczyniu. Zalać gorącą zalewą i pozostawić do wystygnięcia. Według tego przepisu można też przygotować rybkę, usmażyć filety maczając w cieście naleśnikowym (do ciasta dodając wegetę).. a dalej już tak samo. post-8290-1243947857_thumb.jpg

Opublikowano

;) Same pieczarki smażone to tak robiłam-pyszne nawet na zimno,trzeba wypróbować te z piklami. :grin:

Opublikowano

Witajcie Kochane, cieszę się, że przepis Was zainteresował. Mam nadzieję że pieczarki zasmakują i zachęcicie jeszcze inne osoby ;) Pozdrawiam !

Opublikowano

Katarzyno cieszę się, że przepis Cię zainteresował. Oczywiście czekam na opinię, mam nadzieję, że będzie smakować. Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Kingo- wypróbuje Twój przepis ponieważ lubię takie przekąski .

Wcześniej podałam na forum podobny,grzyby w occie które wklejam i polecam

POZDRAWIAM

1 – 1 1/2 kg pieczarek - średnich , opanierowac , jajko + bułka i usmażyć

ZALEWA

4 szkl wody

6 łyżek cukru

12 łyżek octu

6 łyżek keczupu

1/2 słoiczka przecieru

1 liść + 4 ziela +2 cebule drobno pokrojone , +wegeta magi pieprz + sól

Wszystko zagotować i zalać pieczarki i na małym ogniu podgotować 15 mni.

GOTOWE

Opublikowano

Teresko cieszę się, że chcesz wypróbować ten przepis. Koniecznie napisz później jak smakowało. Dziękuję również za Twój przepis, rzeczywiście podobny i z pewnością smaczne te grzybki. Pozdrawiam Cię serdecznie :-?

Opublikowano

Katarzyno ogromnie się cieszę i dziękuję, że wypróbowałaś przepis. Smacznego! Pozdrawiam :-?

Opublikowano

Kupiłam więcej pieczarek z myślą żeby je zrobić w zalewie :-? Zawsze tak robiłam ze śledziami do smażenia :shock: Wszyscy byli zaskoczeni że reszty nie daję podjadać tylko zamykam w słoiku :shock: Zaskoczeni byli ponownie jak dałam im otworzyć słoik :-)

Opublikowano

Kingo powiedz proszę ile pieczarek potrzeba do tej ilości zalewy i jaką gramaturę ma mieć przecier ,200g ? Chcę robić pieczarki w piątek. Pozdrawiam.

Opublikowano

Katarzyno cieszę się, że mogłaś tą potrawą zaskoczyć swoich domowników. Jolciu, dziękuję za zainteresowanie przepisem, mam nadzieję, że pieczarki będą smakowały. Ja zrobiłam ostatnio z 0,5 kg pieczarek i na tę ilość wystarczy słoiczek przecieru 200g. Proszę napisz później jak smakowało. Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Kingo pieczarki zrobiłam i zaraz jak przestygły próbowałam. Według mnie pycha. Zabieram dziś do pracy ,zobaczę co powiedzą koleżanki.Reszta trafi na sobotnią imprezę u siostry. Pozdrawiam i dziękuję za przepis ;)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.