Kaliope Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Polecam wypróbować, bardzo smaczne: Składniki: - pieczarki - ilość według uznania - słoik papryki konserwowej - słoik ogórków konserwowych - 4 cebule -Pieczarki opłukać, całe kapelusze (bez trzonków) panierować w jajku i bułce tartej, doprawić solą i pieprzem i usmażyć z obu stron na oleju - warzywa dowolnie pokroić - w kostkę lub paski i wymieszać zalewa: - 1 szklanka wody - 1 szklanka oleju - 1 koncentrat pomidorowy - 4 łyżki keczupu - 2 łyżki cukru - 2 łyżki octu - 1 łyżeczka soli - wszystkie składniki zagotować Usmażone pieczarki oraz warzywa ułożyć warstwami w głębokim naczyniu. Zalać gorącą zalewą i pozostawić do wystygnięcia. Według tego przepisu można też przygotować rybkę, usmażyć filety maczając w cieście naleśnikowym (do ciasta dodając wegetę).. a dalej już tak samo. Cytuj
apsik Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Kingo witaj-dajesz nam bardzo fajny przepisik...koniecznie muszę zrobić-naprawdę wygląda apetycznie. Pozdrawiam........... ;) Cytuj
basga Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 ;) Same pieczarki smażone to tak robiłam-pyszne nawet na zimno,trzeba wypróbować te z piklami. :grin: Cytuj
Kaliope Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witajcie Kochane, cieszę się, że przepis Was zainteresował. Mam nadzieję że pieczarki zasmakują i zachęcicie jeszcze inne osoby ;) Pozdrawiam ! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Ja też następnym razem ugoszczę moich smakoszy czymś nowym ;) Opinie zamieszczę oczywiście :grin: Cytuj
Kaliope Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Katarzyno cieszę się, że przepis Cię zainteresował. Oczywiście czekam na opinię, mam nadzieję, że będzie smakować. Pozdrawiam ;) Cytuj
teresap Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Kingo- wypróbuje Twój przepis ponieważ lubię takie przekąski . Wcześniej podałam na forum podobny,grzyby w occie które wklejam i polecam POZDRAWIAM 1 – 1 1/2 kg pieczarek - średnich , opanierowac , jajko + bułka i usmażyć ZALEWA 4 szkl wody 6 łyżek cukru 12 łyżek octu 6 łyżek keczupu 1/2 słoiczka przecieru 1 liść + 4 ziela +2 cebule drobno pokrojone , +wegeta magi pieprz + sól Wszystko zagotować i zalać pieczarki i na małym ogniu podgotować 15 mni. GOTOWE Cytuj
Kaliope Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Teresko cieszę się, że chcesz wypróbować ten przepis. Koniecznie napisz później jak smakowało. Dziękuję również za Twój przepis, rzeczywiście podobny i z pewnością smaczne te grzybki. Pozdrawiam Cię serdecznie :-? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Pieczarki wyszły super :-? Cytuj
Kaliope Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Katarzyno ogromnie się cieszę i dziękuję, że wypróbowałaś przepis. Smacznego! Pozdrawiam :-? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Kupiłam więcej pieczarek z myślą żeby je zrobić w zalewie :-? Zawsze tak robiłam ze śledziami do smażenia :shock: Wszyscy byli zaskoczeni że reszty nie daję podjadać tylko zamykam w słoiku :shock: Zaskoczeni byli ponownie jak dałam im otworzyć słoik :-) Cytuj
Jolcia Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Kingo powiedz proszę ile pieczarek potrzeba do tej ilości zalewy i jaką gramaturę ma mieć przecier ,200g ? Chcę robić pieczarki w piątek. Pozdrawiam. Cytuj
Kaliope Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Katarzyno cieszę się, że mogłaś tą potrawą zaskoczyć swoich domowników. Jolciu, dziękuję za zainteresowanie przepisem, mam nadzieję, że pieczarki będą smakowały. Ja zrobiłam ostatnio z 0,5 kg pieczarek i na tę ilość wystarczy słoiczek przecieru 200g. Proszę napisz później jak smakowało. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
Jolcia Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Kingo pieczarki zrobiłam i zaraz jak przestygły próbowałam. Według mnie pycha. Zabieram dziś do pracy ,zobaczę co powiedzą koleżanki.Reszta trafi na sobotnią imprezę u siostry. Pozdrawiam i dziękuję za przepis ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.