Stokrotka Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 4szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5l mleka 1,5szkl cukru 2 jajka 1 kostka margaryny 6 łyżek ulubionego dżemu (bez dodatku żelfiksu czy innych żelujących specyfików, inaczej zrobi się zakalec) 4 łyżki kakao Mąkę, cukier, dżem i kakao wsypać do miski. Mleko zagotować z masłem i wlać do miski gdzie mamy już pozostałe składniki. Wszystko razem zmiksować. Gdy masa przestygnie, dodać jajka, wymieszać. Na końcu wsypujemy sodę i proszek do pieczenia. Jeszcze raz miksujemy. Wkładamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 st przez 45 minut. Po ostygnięciu można polać polewą czekoladową i przyozdobić płatkami migdałowymi Życzę smacznego ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.