anika24 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Składniki: 2 1/2 szkl. mąki 1 szkl. oleju 1 szkl. oranżady białej 5 jajek 1 1/2 szkl. cukru zwykłego 3 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Przyrządzenie: Ubić pianę na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka i wymieszać, mieszając dodawać oranżadę, mąkę, olej i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dać kakao, do drugiej 3 łyżki mąki (tak żeby nie było za gęste) i wymieszać. Ciasto dawać na środek blachy, na przemian po 2 łyżki raz jasne raz ciemne. Jeżeli jest mało ciasta to do jednej można zmniejszyć oleju, dać więcej oranżady lub trochę śmietany. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.