Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: 2 1/2 szkl. mąki 1 szkl. oleju 1 szkl. oranżady białej 5 jajek 1 1/2 szkl. cukru zwykłego 3 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Przyrządzenie: Ubić pianę na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka i wymieszać, mieszając dodawać oranżadę, mąkę, olej i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dać kakao, do drugiej 3 łyżki mąki (tak żeby nie było za gęste) i wymieszać. Ciasto dawać na środek blachy, na przemian po 2 łyżki raz jasne raz ciemne. Jeżeli jest mało ciasta to do jednej można zmniejszyć oleju, dać więcej oranżady lub trochę śmietany.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.