gatita Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Poszukuję fajnych pomysłów na pieczywo na grill. Zawsze podawałam chleb tostowy z masłem czosnkowym, może macie jakieś inne pomysły ? Chętnie upiekę cos innego ! :-( Cytuj
Gość kwiat3k Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam =) Tak wpadłem na pomysł, że może zamiast pieczywa użyjesz ciasta do pizzy ? :-D Cytuj
tysia_90 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 ja tekie pieczywko razem z mamą często naciereamy czosnkiem i kładziemy na grill zeby sie przypiekło. Można później posmarować masłem, lub jeść takie chrupiące. Można również smarować taki chelebek masłem ziołowym;) zamiast czosnku połączyć masełko z ziołami, lub cebulką dymką drobniuśko posiekaną:mrgreen: Jadłam takie ze świezym swojskim chlebkiem na wakacjach na wsi;) Cytuj
gatita Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Robię bagietki czosnkowe na grillu ale raczej chodziło mi o upieczenie czegoś fajnego :-D Cytuj
Beella Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Ja szykuję coś takiego: Potrzebny jest chleb krojony kromki smaruję masłem posypuję czosnkiem,kładę plasterek żółtego sera,ser posypuję obficie przyprawą do ziemniaków.Składam kromki na podwójne kanapki.Zawijam w folię aluminiową i piekę na grillu.Jak ser się roztopi można wyjąć kanapki z folii i podpiec na chrupiąco bezpośrednio na ruszcie.Kanapki znikają w momencie. Cytuj
gatita Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Oooooooooo ! Ale fajny pomysł ! Cytuj
Dorota Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Witam :sad: Beella, ostatnio zrobiliśmy na grillu proponowane przez Ciebie kromki chleba z żółtym serem - pychotka, szybko zostały zjedzone i nie mam zdjęć :-( Przy następnym grillowaniu zrobię na pewno :) Cytuj
mario_ Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Poszukuję fajnych pomysłów na pieczywo na grill. Zawsze podawałam chleb tostowy z masłem czosnkowym, może macie jakieś inne pomysły ? Chętnie upiekę cos innego ! :) Ja chlebek tostowy lub kromki bułki polewam oliwą czosnkową lub truflową. Cytuj
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 My często robimy chleb z ziołami i przyprawą do grilla :-) Jednak nie ma to jak z masłem czosnkowym własnej roboty! Cytuj
Nick_1 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Ja natomiast zawsze smaruję chleb z obu stron margaryną i wtedy wychodzi super przypieczony,taki najbardziej lubimy. A co do posypki ziołami to ciekawe jaki ma smak.. Muszę kiedyś spróbować. Cytuj
Smakija Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 U mnie najlepiej sprawdza sie wlasnie pieczywo czosnkowe ale tez zainteresowaly mnie te kanapeczki z serem i na pewno sprobuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi