teresap Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Przejrzałam forum i nie zauważyłam podobnego Nie piekłam go już ze 4-lata ale warto było przypomnieć sobie ten smak Polecam 35 dag margaryny ucieramy z 2 nie za pełnymi szklankami cukru pudru i 1 cukrem waniliowym + 8 żółtek utrzeć + 2 i 1\2 szklanki mąki wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku i na koniec piana z 8 białek To ciasto dzielimy na 3 części Potrzebne jeszcze biszkopty okrągłe i około 2 słoiczków dżemu morelowego ja dałam czarną porzeczkę 1 części dajemy kakało 1-2 łyżki - na blachę i na to układamy luźno biszkopty, między biszkopty dżem 2 część 1\2 szklanki maku i powtarzamy biszkopty i dżem 3 część 2 łyżki kokosu Pieczemy 50 minut Można polać polewą – oto efekt Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 wyglada przepysznie Teresko... chyba sie skusze:) Cytuj
fredzia Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Taki przepis już jest pod nazwą KANTYCZKA. Cytuj
teresap Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Halinko ciasto jest warte zrobienia – czekam na opinie Fredzia – masz rację ciasto istnieje , szukałam i sprawdzałam i nie znalazłam bo nie przyszło mi do głowy że pod taką nazwą KANTYCZKA POZDRAWIAM i nie wiem co zrobić ??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi