vinonka Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 SPÓD: 1 kosttka margaryny 1 szkl. cukru 4 jaja 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki razem utrzeć. Masa I: 1/2 kg. rabarbaru 1 galaretka (koniecznie czerwona) Rabarber pokroić w kostkę i obtoczyć w galaretce. Masa II: 15 dkg. kokosu 1/4 kost. margaryny 1/4 szkl. cukru Wszystkie składniki wrzucić na patelnię i na wolnym ogniu podsmażyć na złoty kolor. Na ciasto wyłożyć rabarbar (masa I) i przykryć go kokosem (masa II). Piec ok. 45-50 min. w temp. 175 stopni. SMACZNEGO! Cytuj
basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Bardzo ciekawe to obtaczanie a jaka gra kolorów! Już bym chciała to upiec ale jeszcze rabarbar nie urósł 🙂 Cytuj
Edytka78 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Vinonka co znaczy skladniki ciasta utrzeć jakie to ciasto 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Edytko-to jest ciasto ucierane,czyli margarynę ucierasz z cukrem i żółtkami,wtedy osobno ubijasz pianę z białek i dodajesz do utartej margaryny,na przemian z mąką,zależy jaki jest przepis. Możesz też ubijać całe jajka. Jak masz malakser to ciasto kruche też w nim zrobisz. Cytuj
Edytka78 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Vinonka mogłabym prosć o dokładniejsze wytłumaczenie bo nigdy jeszcze nie robiłam ciasta ucieranego :cry: i nie chce go zepsuc a mam na nie ochotę. Chodzi mi dokładnie o ta piane z bialek i make czy jak dodaje do utartej margaryny to tylko mam wymieszac lyzka czy dalej ucierac mikserem? Cytuj
iwona30 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ciasto ucierane robi się następująco: Margaryne ucierasz na pulchną masę dodajesz kolejno cukier i po 1 żółtku ucierasz aż do wyczerpania wszystkich składnikówna na końcu dodajesz mąkę z proszkiem do pieczenia i wcześniej ubite białka możesz białka wymieszać łyżką albo dać na najmniejsze obroty mikser i pieczesz. Ciasto ucierane lubi się robić zakalcowate na spodzie dlatego musi być dobry wypróbowany przepis. Cytuj
Edytka78 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Dziękuję Iwonko za szybką odpowiedz a masz może wypróbowany przepis na to ciasto? Jak tak to prosiłabym o przepis :cry: Cytuj
Edytka78 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Vinonka ciasto jest super. Pierwszy raz robiłam ciasto ucierane i wyszło super żadnego zakalca dałaś bardzo dobry przepis na ciasto ucierane i wogóle na ciasto z rabarbarem. Dziewczyny bierzcie się do pieczenia tego ciasta bo jest świetne. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Ciasto jest bardzo smaczne napewno niejednokrotnie jeszcze upiekę. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] dzięki z przepis :P Cytuj
wiola344 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 :D Zrobiłam to ciacho i jest prepyszne :P dziekuje za przepis :) Cytuj
viola32 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Justynka i Wiola robilyscie to ciasto z rabarbarem, wiec ten rabarbar obtoczyc w galaretce suchej czy juz gotowej?Pozdrawiam Cytuj
wiola344 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 :D Witaj Violu obtoczyć w suchej galaretce jak po chwili się wchłonie to nawet rabarbar smakuje wyśmienicie i nasiąka kolorem :P pozdrawiam Cytuj
viola32 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Serdecznie dziekuje za odpowiedz.Niedlugo zaczyna sie sezon na swieze owoce wiec warto skorzystac z okazji i wykorzystac pare przepisow ze smacznego :D.Buziaki Cytuj
marysiasto Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 zrobiłam wczoraj Bardzo dobre jest. :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi