Beella Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Składniki: 0,5kg mięsa mielonego 30dag poszatkowanej białej kapusty torebka ryżu jajko bułka tarta sól pieprz majeranek czosnek mały koncentrat pomidorowy 1szkl wody Przygotowanie: Mięsa przygotowujemy tak jak na kotlety mielone na końcu dodajemy poszatkowaną kapustę i ryż.Koncentrat mieszamy z wodą.Formuje kulki średniej wielkości,obtaczamy w bułce tartej i układamy w naczynku żaroodpornym.Zalewamy przygotowaną zalewą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190st.na około godzinę.Podajemy z ziemniakami lub chlebem. Cytuj
tuska Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Czy aby nie trzeba ryżu ugotować,tak jak do gołąbków.?Chyba zrobię. Pozdrawiam. Cytuj
Beella Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Dodajemy ryż nie gotowany,on zmięknie. Cytuj
mart Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 zrobilam dzis podobne tylko bez bulki tartej a do miesa dodana byla jeszcze kasza manna, no i dusilam na patelni a nie w piekarniku, sos zagescilam maka, pyszne, polecam Cytuj
Beella Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Można je robić na wiele sposobów,cieszę się że smakowały🙂 Cytuj
magdalena7 Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 Czy mozna te Mini Gołąbki zamrozić? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam:razz: Magda Cytuj
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 jak długo można przechowywać mrożone? Cytuj
Beella Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 jak długo można przechowywać mrożone? Nigdy nie mroziłam,ponieważ znikają w jeden dzień ze stołu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.