vinonka Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 SKŁADNIKI: paczka krakersów (długa) kubek (250g.) masła roślinnego 3 torebki cukru waniliowego 1 szkl. mąki 0,75 szkl. cukru 4 żółtka, 1 l. mleka cukier puder do posypania WYKONANIE: 3 szkl. mleka wlać do garnka, dodać masło i cukier waniliowy. Zagotować na małym ogniu, mieszając co jakiś czas. Żółtka, cukier, mąkę i resztę mleka zmiksować na jednolitą masę. Gotujące się mleko zdjąć z ognia. Cały czas mieszając, wlać powoli żółtka z cukrem i mąką. Garnek postawić na małym ogniu. Gotować, aż masa zgęstnieje jak budyń. W prostokątnej formie ułożyć połowę krakersów. Wylać gorącą masę, przykryć resztą krakersów. Posypać obficie cukrem pudrem, odstawić do wystygnięcia. Cytuj
andy8 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Zrobiłam kilka dni temu,szybkie dobre ciasteczka jak z cukierni-polecam ;) Cytuj
Jolcia Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Andy szalejesz.Kolejne pyszności ;) ,bardzo smakowite. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.