ina12 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ciasto 40 dag mąki 25 dag masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany szczypta soli Do przesianej mąki dodajemy pokrojone na kawałki masło i żółtka. Siekamy nożem, dolewamy śmietanę i szybko zagniatamy. Formujemy kulę i wstawiamy do lodówki na 30 min. Następnie rozwałkujemy na blaty, wykrawamy krążki kubkiem. Nakładamy dowolny farsz i dokładnie zlepiamy brzegi. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze i pieczemy około 10 - 15 minut w temp. 220 st.C. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.