vogelka Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 składniki: papryki duże garść szynki pokrojonej w kosteczkę pół szklanki ryżu kilka (5-8) pieczarek cebula pół puszki kukurydzy lub groszku konserwowego starty żółty ser (taki który dobrze się zapieka) pieprz sól oliwa sposób przygotowania: Papryki oczyszczamy i usuwamy środki. Gotujemy ryż na półtwardo. Drobno siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy kukurydzę, szynkę i pieczarki, dusimy 15-20 minut, przyprawiamy solą, pieprzem. zdejmujemy z ognia i mieszamy z ryżem i serem. Papryki napełniamy gotową masą, owijamy je folią i zapiekamy w piekarniku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.