truskafka Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Skoro za oknem nie za bardzo lato, to ja oczywiście sobie poprawiam humorek ulubionym drinkiem: mojito na bazie bacardi Składniki Bacardi Superior 40ml syrop cukrowy lub brązowy cukier trzcinowy 10ml 1/2 limonki 12 listków mięty woda gazowana kruszony lód. Opis przygotowania Do szklanki wrzucamy świeżą miętę, ugniatamy tak żeby poczuć zapach i wycisnąć trochę soku z mięty - ale nie rozrywamy jej listków! Dodajemy syrop cukrowy i ugniatamy ponownie. Wrzucamy limonkę pokrojoną na ósemki, ugniatamy tak żeby wydostał się z niej sok. Wlewamy Bacardi. Dopełniamy do góry szklanki wodą mineralną gazowaną i mieszamy.Dekorujemy gałązką mięty i cząstką limonki. pozdrawiam :-D Cytuj
broker Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Czy kupował ktoś rum z Lidla? Cytuj
Gość aliszja Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Ja tylko moge powiedziec ze mojito to jest najwspanialszy drink na świecie:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi