teresap Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Wiem że są już parówki w cieście, sama je piekłam i polecam , ale natknęłam się na te i są inne i bardzo dobre – skromnie Podaje przepis jak jest w książce jj, ja osobiście zrobiłam z 1 kg i zwiększyłam ilość śmietany i oleju. Z przepisu jest za ścisłe ciasto, oczywiście po mojemu, z kg wyszło mi 38 szt , w nawiasach napiszę porcję moją 25dag mąki (1kg) 10 parówek koktajlowych (38 różne) 2 dag drożdży (:D 1 łyżka mleka (6) 2 łyżki śmietany (18%+- 10 ? nie pamiętam ) 1 łyżka oleju (7) 1 jajko (4) 1 łyżeczka cukru (4niezapełne) Szczypta soli (1łyżeczkę płaską) Drożdże rozrobić w śmietanie , mleku z cukrem i solą , odać do mąki +żółtka + olej wyrobi mamy ciasto . Po 10 minutach bez względu czy ciasto podrosło czy nie, robimy porcje rozwałkować, posmarować lekko spienionym białkiem, pokroić paski i zawinąć parówkę Ułożyć dość luźno na blaszce i posmarować znów białkiem Piec do zarumienienia Podawać z keczupem Cytuj
ANGI Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Wyglądają apetycznie:) Na pewno wypróbuję i to jeszcze dziś:D Cytuj
ANGI Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Jak napisałam wcześniej, przepis wypróbowałam:) Paróweczki rewelacyjne, bardzo posmakowały mojemu synkowi, na pewno będę często je robiła:) Cytuj
teresap Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Cieszę się że nie zawiodłam, tylko patrząc na zdjęcie mam uczucie że ciasto było ciut za ścisłe, ale może mi się wydaję. Ważne że smakowały POZDRAWIAM Cytuj
ANGI Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Tereniu ciasto wyszło super bardzo mięciutkie po wypieczeniu:) Ja jako cukiernik już mam wprawę w drożdżowym, a z tak dobrego przepisu które podałaś nie mogło się nie udać:-D Pozdrawiam:) Cytuj
teresap Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Cieszę się że smakowały Dziś i ja robię hot dogi Cytuj
rybcia Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Bardzo apetycznie wyglądaja,muszę je zrobić w sobotę jak przyjedzie syn,on uwielbia takie smakołyki. :mrgreen: Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Paroweczki wygladaja pysznie,ale dlaczego sa w dziale slodkosci? :) Cytuj
teresap Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Paroweczki wygladaja pysznie,ale dlaczego sa w dziale slodkosci? :-D Izuniun poprostu się pomyliłam i nie potrafię tego zmienić Pozdrawiam :-D Cytuj
mart Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Popros Dorote lub Marcina o przeniesienie tematu, sama tego nie zrobisz :-D Cytuj
teresap Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Popros Dorote lub Marcina o przeniesienie tematu, sama tego nie zrobisz :grin: Poprosiłam Marcina i czekam Cytuj
Gość dalutka Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Ciekawie wyglądają i na pewno je przygotuje moim dzieciom... Cytuj
teresap Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ciekawie wyglądają i na pewno je przygotuje moim dzieciom... Zachęcam i czekam na opinie :mrgreen: Cytuj
Gość dalutka Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Oczywiście, jak tylko będą zrobione to podzielę się wrażeniami smakowymi :mrgreen:...pozdrawiam serdecznie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi