truskafka Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Składniki125 g brązowego cukru 2 pomarańcze 100 g obranych migdałów 100 g orzechów włoskich 100 g orzechów laskowych 100 g pistacji 500 ml białego rumu [najlepszy bacardi superior] Przygotowanie: Cukier wsypać do garnka. Pomarańcze przelać gorącą wodą i wysuszyć ręcznikiem kuchennym. Owoce cienko obrać ze skórki, następnie przekroić na pół i wycisnąć sok. Sok i skórkę pomarańczową wymieszać z cukrem i zagotować. Następnie gotować na wolnym ogniu, aż wyparuje prawie cały płyn. Z syropu usunąć skórkę pomarańczową. Do syropu dodać migdały i orzechy, wymieszać. Masę wystudzić, następnie wlać rum i dokładnie wymieszać. Rum z orzechami przelać do wyparzonych stoików, słoiki szczelnie zamknąć. Orzechy w rumie można podawać do mrożonych kremów i deserów twarożkowych. Na 2 słoiki (po 500 ml) Słoik zawiera ok. 1950 kcal Przygotowanie: ok. 40 minut :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.