delfin Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 W przepisie najlepiej wykorzystać małe pieczarki. Łatwiej jest je ułożyć w słoiku i ładniej wyglądają :D pieczarki 1 kg ziele angielskie liście laurowe gorczyca cebula 2 sztuki zalewa woda 2,5 szklanki ocet 10% 1 szklanka cukier 1 łyżeczka sól 1 łyżeczka Pieczarki umyć, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego(z kwaskiem nie zrobią się ciemne) przez 10 minut. Odcedzić. Układać w słoikach, dodać do każdego słoika liść laurowy, ziele angielskie i gorczycę, oraz cebulę pokrojoną w talarki. Zalać gorącą zalewą (woda+ocet+sól+cukier) zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem. moze ktos ma inny przepis z pieczarkami chetnie skorzystam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.