bambusek87 Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam :) Przeglądam to forum i znajduję mnóstwo pyszności. Nie widziałam tutaj mojego ulubionego z najprostszych ciasta, więc dodaję przepis i serdecznie polecam do wypróbowania :lol: Ciasto jest bardzo łatwe, szybkie i pyszne, znika w błyskawicznym tempie :-D Placek z owocami na maślance Składniki: 4 szklanki mąki 1 i 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy (opcjonalnie) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1 szklanka oleju 1 i 1/2 szklanki maślanki dowolne owoce (mi najbardziej smakuje z truskawkami) :D Wykonanie: Mąkę, cukry i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać jajka, olej i maślankę. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować (można mikserem). Wylać na blachę. Na wierzch położyć dowolne owoce. Włożyć do piekarnika. Piec ok. 50 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem :) Smacznego! Właśnie się piecze, mam zamiar wziąć je na dzisiejszego grilla o ile wcześniej nie zniknie (na co mam nadzieję) :-D Jak będzie gotowe - dodam zdjęcie :) Cytuj
bambusek87 Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Tak jak obiecałam - dodaję fotki :-D Oczywiście krojony na gorąco - jak zawsze :D Tutaj owoce poszły na dno - pierwszy raz mi się to zdarzyło, ale to pewnie dlatego, że robiłam z wiśniami, a te mają dużo soku - generalnie owoce zostają na górze :-D Jeszcze raz gorąco polecam :lol: Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Musze przyznac ze wyglada znakomicie. Upieke to ciasto przy najblizszej okazji. Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Ciacho wygląda smacznie -ja także bardzo lubię ciasta z owocami-podałam kiedyś podobny przepis pod nazwą maślankowiec-nie sprawdzałam jednak proporcji-wypróbuję kiedyś z tego przepisu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi