Jolcia Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Składniki: -4 pojedyncze piersi z kurczaka -papryka zielona -2 pomidory -puszka czerwonej fasoli -puszka kukurydzy -cebula -natka pietruszki Piersi pokroić w kostkę,posypać wegetą (ja dodałam też łyżeczkę przyprawy gyros ) i przesmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu.Ewentualnie podlać odrobiną wody.Paprykę,pomidory,cebulę pokroić w kostkę.Natkę drobno. Składniki wymieszać. Zalewa: -2 ząbki czosnku -1/3 szkl.oleju -2 łyżki miodu płynnego -3 łyżki musztardy -3 łyżki octu -1/2 łyżeczki tymianku Składniki zalewy dokładnie wymieszać i odstawić aby się przegryzły. Dodać do ww składników i wymieszać. Przepis mam od koleżanki już bardzo długo i nie mogłam się zdecydować na zrobienie tej sałatki.Teraz żałuję bo bardzo smaczna. Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Witaj Jolu, przeglądając forum kilka dni temu natknęłam się na tę sałatkę :arrow: "spodobała" mi się i ją zrobiłam ;-) Wyszła bardzo dobra i bardzo ładnie prezentowała się też na stole - polecam ją na kolejny długi weekend, bo wychodzi jej dużo :grin: Ślicznie dziękuję za przepis i pozdrawiam :grin: Cytuj
Jolcia Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Dorotko cieszę się ,że wybrałaś moją sałatkę i że smakowała. Ładnie się prezentuje.Może ktoś jeszcze się skusi. Pozdrawiam ;-) Cytuj
Nimfe Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Ja wlasnie jestem na etapie robienia tej salatki :) Pozniej wrzuce fotke. Pozdrawiam :) Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Ooo to fajnie :) czekamy na zdjęcie, mam nadzieję, że sałatka będzie Ci smakować. Również pozdrawiam :) Ps. Witaj na forum :D Cytuj
Nimfe Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Witam :) a oto moja salateczka,byla przepyszna i wszytskim smakowala :) Dziekuje bardzo za przepis. Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Wyszła Ci super :) Moim gościom też bardzo smakowała, pozdrawiam i polecam ten przepis - może ktoś się skusi i zrobi tą kolorową sałatkę na Wielkanoc ;) Cytuj
avva3 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Witam!! ja sie skusze na wypróbownie tego przepisu na Wielkanoc,,wyglada smakowicie?? pozdr..) Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Witaj 🙂 Super pomysł, bo ta sałatka jest pyszna i pięknie będzie się prezentować na Świątecznym stole - jest taka kolorowa, wiosenna z lekkim żółtym akcentem ;-) Smacznego życzę 🙂 Cytuj
Cookina Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Jeśli o mnie chodzi, to z sałatek bez majonezu preferuje trochę inne pomysły :). Jedną z moich ulubionych jest wegetariańska sałatka z pesto. Nie tylko świetnie smakuje, ale też doskonale wygląda na talerzu (coś miłego i dla żołądka i dla oczu) ;) Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Wygląda pysznie! A czy jest smaczna, przekonam się wieczorem, bo właśnie szukałam inspiracji na rodzinną kolację ;) Cytuj
cherycherylady Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Ja też wypróbuję przepis :) Jestem przyzwyczajona do majonezu i innych sosów, ale może uda mi sie trochę odzwyczaic, bo są niestety bardzo kaloryczne. ... Ale będzie dzisiaj jedoznko ;) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Oj chyba i ja się skuszę > przyda się na kolacyjkę w upalne dni. Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Dobry pomysł Kasiu, bo w taki upał to tylko sałatki bez majonezu :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi