Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy picie kawy mocnej, takiej która pobudza, wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej? Słyszałam, że wspomaga termogeneze, czy dużo kawy pijecie i jaka odpowiada dla Was najbardziej?
Opublikowano

Czy picie kawy mocnej, takiej która pobudza, wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej? Słyszałam, że wspomaga termogeneze, czy dużo kawy pijecie i jaka odpowiada dla Was najbardziej?

Witaj jotka. jestem nalogowym 'pijakiem' kawy :lol: i smiem stwierdzic ze picie 5-6 kubków kawy nie odchudza, gdyż cale zycie walcze z nadwagą. Na pewno to po 5 czy 6 kawie 'wysiada' mi serducho. żadna z wypitych kaw nie pobudza mnie na dlużej niz 1-2 godzin po wypiciu, takze i tak chodzę spiaca. pozdrawiam!

Opublikowano

Oj, to musisz jakąś niskodrażniącą pić żeby nie szkodziła na serce. Ja to mam problemy z żołądkiem i staram się jak najczęściej astre pić, im więcej piję tym mam mniejszy apetyt. Tzn. małymi łykami popijam wtedy jak czuję głód :lol:

Opublikowano

Witaj jotka! Nie wiem, czy pije drażniącą czy nie, po prostu nic mi nie jest po wypiciu tej kawy(premium, czerwona - nie chcę robić reklamy, wiec nie piszę pelnej nazwy), jedynie jak już pisałam serducho czasami mi szybciej bije, ale kiedys miałam robione echo serca i wiem, że z nim wszystko w porządku. Śmiem nawet stwierdzić, że ja powinnam tyle kaw pić, bo mam bardzo niskie ciśnienie. U mnie akurat to chyba apetyt nie ma nic wspolnego z kawą, ale postaram się zwrócic na to w przyszlości uwagę. Pozdrawiam!!!

Opublikowano

Witaj skanserduszko :lol:

To spróbuj zaparzyć sobie właśnie astrę, to jedyna kawa pozbawiona tych substancji, które wywołują kołatanie serca itp, a poza tym to jedyna kawa przebadana klinicznie, naprawdę jest zdrowa i dobrze pobudza. Polecam.

Opublikowano

Witaj skanserduszko :-D

To spróbuj zaparzyć sobie właśnie astrę, to jedyna kawa pozbawiona tych substancji, które wywołują kołatanie serca itp, a poza tym to jedyna kawa przebadana klinicznie, naprawdę jest zdrowa i dobrze pobudza. Polecam.

Dziękuje ale pewnie nie skorzystam. Tak się przyzwyczaiłam do mojej kawy że inne mi nie smakują. Dziewczyny z forum reklamują zieloną herbatę jako środek pobudzający, kiedyś dawno temu ją piłam i rzeczywiście nie chodziłam taka śpiąca jak dzisiaj. Mam zamiar ją wypróbować. Pozdrawiam!

Artykuły o kawie ASTRA i tu , oraz ogólne . :lol:

Dzięki za artykuły, ale pewnie jakbyśmy chcieli pogrzebać w innych kawach, herbatach itp. znaleźlibyśmy też dużo ujemnych opinii, bo tak prawdę mówiąc wszystko co jemy, raz jest opiniowane pozytywnie, a raz negatywnie. tak np. było z masłem, raz że szkodliwe a drugi raz że samo zdrowie, nie nadążam..... za nimi.

Pozdrawiam!!!

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...