Luksfer Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Ilośc składników dobieramy według własnego uznania.Na 1 litr wiśniówki potrzebujemy: 0,5 kg wiśni 300 ml wódki 300 ml rumu cukier(ilośc według własnego uznania zależy kto jakie słodkie trunki lubi) Do słoja wsypujemy umyte(nie drylowane) wiśnie.Zasypujemy cukrem.Odstawiamy w ciepłe miejsce najlepiej w miejsce słoneczne.Często wstrząsamy słojem.Po paru dniach gdy wiśnie puszczą sok zalewamy wszystko wódką.Zamykamy i czekamy znowu kilka dni(od 4-5 dni).Po tym czasie wlewamy 300 ml rumu i znowu ostawiamy na kilka dni. Po tym czasie odcedzamy wiśnie zlewamy nasz trunek do butelek i gotowe. Naprawdę jest to bardzo wyśmienity trunek polecam szczególnie w zimowe wieczory :lol: A jeżeli ktoś lubi można tez dodac do słoja kilka gozdzików wtedy smak jest jeszcze lepszy:) pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.