emcyber Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 witam, mam pytanie czy jak robię ciasto z połowy przepisu albo z podwójnego przepisu czas pieczenia się odpowiednio zmniejsza / zwiększa??? takie głupie pytanie, ale będzie mi pomocna odpowiedź:lol: Cytuj
gotująca Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 witam, mam pytanie czy jak robię ciasto z połowy przepisu albo z podwójnego przepisu czas pieczenia się odpowiednio zmniejsza / zwiększa??? takie głupie pytanie, ale będzie mi pomocna odpowiedź :mrgreen: Zależy, w czym będziesz piec. Jeśli na przykład ilość ciasta wchodzi do dwóch forem na keks, a ty upieczesz tylko jedną formę, czasu pieczenia nie zmieniasz. Tak samo, czy pieczesz 10 sztuk kruchych ciasteczek czy całą blachę (na przykład 35 sztuk), czas pieczenia jest taki sam. Jeżeli natomiast ciasto w formie na keks pieczesz w dużej formie, ciasto będzie cieńsze i czas pieczenia trzeba będzie skrócić. Najlepiej sprawdzać drewnianym patyczkiem, jeśli ciasto się do niego nie przyklei, powinno być upieczone. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.