aniaobn Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Witam!!!! Jestem początkującą kucharką i już od jakiegoś czasu korzystam z tego forum, które bardzo mi pomaga w kuchni!:mrgreen: Teraz szukam przepisu, jaką zupkę mogę zrobić z rosołu? Oczywiście wiem że pomidorową,ale czy są jeszcze jakies inne przepisy?:-D Pozdrawiam!:) Cytuj
Gosia77 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Myślę że rosół może być podstawą większości zup ja robię pomidorową, barszcz czerwony (koncentrat buraczkowy w słoiczku), jak dołożę ogórki to mam ogórkową a z kapustą kapuśniaczek :mrgreen: Cytuj
DeLarge Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 jak wyżej, z rosołu (drobiowego/wołowego) zrobisz każdą zupę oprócz owocowych, mlecznych i chłodników. Rosół jako wywar jest bazą dla zup. Cytuj
aniaobn Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Nawet nie wiedziałam że można kupić koncentrat buraczkowy w słoiczku;) Dziękuję:mrgreen: Cytuj
Grzegorz Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zupa owocowa (pamiętam z czasów internackich :wink: ) raczej nie na miejscu byłaby na rosole. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.