vogelka Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 smakują jak schabowe:) hehe składniki: 50 dag dużych boczniaków po 3 łyżki mąki i bułki tartej 2 jajka pieprz 3 łyżki oleju do smażenia sól jak zrobić: Boczniaki ( już po wyczyszczeniu, umyciu i osuszeniu) posypać solą, pieprzem i mąką. Roztrzepać jaja widelcem, moczyć w nich grzybki, następnie obtoczyć w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany tłuszcz, poczekać aż się zarumienią i jeść8) Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Kiedyś robiłam kotlety z boczniaków - i naprawdę były dobre :) Smakiem i wyglądem rzeczywiście przypominały schabowe :-) - musze się znowu na nie skusić :) Uwielbiam grzybki :-) Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ja bardzo dawno temu robiłam kotlety z boczniaków tak samo jak vogelka, potwierdzam naprawdę są bardzo smaczne. ina12 Cytuj
monilek26 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Gorąco polecam te kotlety są rewelacyjne. Pozdrawiam Cytuj
DeLarge Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 polecam również smażone kanie Cytuj
Kasiulek Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Jadłam boczniaki jako dzieciak... ale gdy ostatnio zobaczyłam je na półce sklepowej nie mogłam się oprzeć i kupiłam sobie całą tackę tych pysznych grzybów. Właśnie smaże boczniaki :D pyszne i pożywne. Polecam wszystkim! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi