Kaliope Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Dzisiaj na obiadek zrobiłam kotlety z chleba - szybki, tani i smaczny sposób na czerstwe pieczywo, które z pewnością każdemu z nas zostaje :mrgreen: Składniki:- czerstwe kromki chleba (może być mieszany: razowy, żytni, pszenny) - około pół bochenka- szklanka rosołu z kostki- 1 jajko- po 4 łyżki mąki, otrębów pszennych i bułki tartej- mała cebulka- 2 ząbki czosnku- sól, pieprz, wegeta, zioła prowansalskie, bazylia Wykonanie:- czerstwy chleb zalać gorącym rosołem, gdy zmięknie rozgnieść widelcem- cebulę i czosnek drobno pokroić i dodać do chleba- wbić jajko, wsypać mąkę, otręby i bułkę tartą i wymieszać- doprawić ulubionymi ziołami, solą i pieprzem- nakładać łyżką na rozgrzany olej, formować kotleciki i smażyć na rumiano z obu stron- świetnie smakuje z keczupem lub ulubionym sosem Można dodać jeszcze starty żółty ser, natkę pietruszki albo podsmażone pieczarki - co kto lubi. Polecam, pycha! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.