Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na forum jest kilka podobnych przepisów, ten się trochę różni od pozostałych, dlatego zakładam oddzielny wątek. Przepis oryginalny znam z forum wizaż.pl

HOT DOGI W CIEŚCIE

składniki na 10 sztuk:

- 2 szklanki mąki

- 1/4 szklanki mleka

- 1 jajko

- 1/2 kostki margaryny

- 1 op suchych drożdży (7g)

- 2 łyżki cukru

- 5 parówek

- 10 plasterków żółtego sera

+ łyżka mleka

+ łyżka ziaren sezamu

Podgrzać mleko, rozpuścić w nim drożdże i cukier, odstawić do wyrośnięcia. Później do mąki, roztopionej i ostudzonej margaryny i jajka dodać wyrośnięte drożdże. Zagnieść ciasto. Podzielić je na 10 kawałków, każdy rozwałkować. Na każdym kawałku układać plasterki sera żółtego i pół parówki. Zawinąć. Posmarować wierzch mlekiem i posypać sezamem. Piec w temp 200°C aż do zarumienienia ciasta (u mnie 20 minut bez termoobiegu).

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

Mój mężczyzna bardzo lubi zwykłe kolacje, ale ze szcyptą inności;). Napewno wypróbuje Twoje hot-dogi:). Zawsze takie parówki zawijałam w ciasto francuskie, a takie też mogą byc pyszne:)

Opublikowano

Ja nie przepadam za ciastem francuskim, dlatego spodobały mi się te hot-dogi :-D jak na drożdżowe to bardzo szybko się je robi, nie muszą 3 razy wyrastać itd :mrgreen: A, w oryginale jeszcze w środku jest ketchup, ale jak się je na ciepło, można się poparzyć, dlatego ja już po upieczeniu polewam ketchupem PS. to ciasto można wykorzystać do innych wypieków, ja np zamierzam upiec paszteciki z różnymi farszami m.in. na wigilię :)

Opublikowano

Tez takie wypieki polewam ketchupem lub sosami dopiero po wypieczeniu. A na paszteciki znalazłam na innym forum przepis. Może Ci się spodoba:). Raz je robiłam:) Lubie próbować wszystkiego:).

[LINK NIEAKTUALNY]

Opublikowano

Dziś na kolację zrobiłam te Hot-dogi. Przepyszne;). I jaki zapach unosi się po domku:). Połowę z nich nadziałam dodatkowo podsmażonymi pieczarkami:). Ale następnym razem pokombinuję z innymi dodatkami:). Świetny przepis:)

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przepis rewelacja! Zniknely w sekunde :) Na pewno do powtorzenia, niestety nie mam fotki ale wygladaly swietnie a do tego bardzo latwo sie je robi, ja oczywiscie jak zwkle nie robilam rozczynu, najwyzsza ocena i dziekuje za zamieszczenie swietnego przepisu. Dla tych ktorzy chca zrobic ze swiezych drozdzy dodam ze potrzeba 2 dag.

  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Niewiem czy robie coś nie tak? bo nie chce mi wyrosnąć to ciasto.

Podgrzewam mleko dodaje suche drożdże i 2 łyżki cukru i nic cały czas mam płynną masę co robie źle?

moze dajesz za mało mąki? albo za duzo mleka?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.