tysia_90 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Czy wie ktoś moze, jak moge zrobić dość gęstą i puszystą piankę do latte? Niestety nie mam ekspresu do tego typu kawy. Próbowałam miksować mleko, czy tez śmietanke do kawy, ale niestety nic z tego. Może macie jakies sprawdzone pomysły. Mam nadzieje ze nie powtarzam sie w temacie, ale takowego nie zauważyłam. Pozdrawiam Forumowiczów - Smakoszy:) Cytuj
adrijah Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 zimne mleko wlej do shakera/słoika, ewentualnie dorzuć kilka kostek lodu jak chcesz na zimno, zakręć szczelnie i energicznie mieszaj Cytuj
tysia_90 Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Robiłam tak. Prawie wyszło tylko że po połączeniu z kawą szybko osiada:(. Długo trzeba mieszać tym słoikiem. Próbowałam równiez z mleczkiem do kawy 10%, ale tez nic. Fakt na zimno wychodzi lepiej niz na ciepło. Chyba bede zmuszona kupić ekspres;p. Cytuj
adrijah Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 hm.. ja niedawno robiłam i nic nie opadło. Nawet jedną kawę z kumpelą zostawiłyśmy i zapommniałyśmy o niej, po 0,5h pianka nadal się trzymała. Jeszcze robiłam tak frappe, że do shakera wlałam wodę mineralną i wsypałam kawę i to wymieszałam. Jeszcze lepsza pianka była :mrgreen: Potem po ściance szklanki dolałam mleko i były 3 warstwy :-D kawa - mleko - pianka Cytuj
kasiek88 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Zmieszać w szejkerze mleko zagęszczone niesłodzone ( jak ktoś woli może być słodzone) z kawą rozpuszczalną. Wstrząsnąć wlać do kubków zalać wrzątkiem:) PYCHA :-D :-D :-D :-D Cytuj
aida Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Ja ubijam kremówkę nie tak na całkiem sztywno i nakładam łyżką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.