vinonka Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 SKŁADNIKI: 25 dag makaronu spaghetti 4 łyż. bułki tartej 4 łyż. tartego parmezanu 4 pomidory 20 dag. szynki 2 łyż. śmietany 20 dag. sera mozzarella 1 łyż. posiekanego szczypiorku 4 jaja 2 łyż. ziół prowansalskich 1 łyż. tłuszczu do wysmarowania blachy sól, pieprz WYKONANIE: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć. Bułkę tartą połączyć z parmezanem. Wymieszać z makaronem. Spaghetti nawinąć na widelec, położyć na natłuszczoną blachę (podtrzymując łyżką), widelec wyjąć, środek rozsunąć. Po umyciu, połowę pomidorów pokroić w plastry, resztę w kostkę. Szynkę i mozzarellę posiekać. Jajka, kostki pomidora, szynkę, ser, śmietanę, zioła, sól i pieprz wymieszać. Farszem napełnić gniazdka z makaronu, przykryć plastrami pomidora, posypać szczypiorkiem i zapiekać przez 20 min. w temp. 200stopni. SMACZNEGO! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.