ina12 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 30 dag brukselki 3 jaja ugotowane na twardo 1 czerwone jabłko 1 cebula 2 pomidory 2 łyżki koperku 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz do przybrania gałązki koperku Sos 1 słoik majonezu - 30 dag 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka keczupu 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny 1/2 łyżeczki cukru, sól, pieprz Brukselkę oczyścić, umyć, gotować 15 min w posolonej i posłodzonej wodzie, a następnie osączyć, ostudzić i przekroić na pół. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jabłko umyć, osuszyć, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w kostkę i skropić z sokiem z cytryny. 2 jajka obrać i posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Brukselkę wymieszać z jabłkiem, cebulą, posiekanymi jajkami, pomidorami, koperkiem, pieprzem i solą. Przygotować sos: Majonez połączyć z jogurtem, keczupem i skórką cytrynową, przyprawić cukrem, pieprzem i solą. Sałatkę polać sosem, wymieszać i przybrać cząstkami jajka oraz gałązkami koperku. Przepis z wydania sałatki i surówki, numer 5/2000 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.