vinonka Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 SKŁADNIKI: 4 duże ziemniaki 5 średnich pomidorów 1 mały bakłażan 1 jajko 2/3 szkl. mleka 12 dag. sera mozzarella 1 łyż. rozmarynu sól, pieprz WYKONANIE: Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plastry i gotować 2 min. Bakłażana umyć, osuszyć, przeciąć wzdłuż. Pomidory obrać ze skórki. Oba warzywa pokroić w plastry. W żaroodpornym naczyniu układać warstwami: na dnie ziemniaki, potem bakłażana i pomidory. Całość posypać solą, pieprzem i rozmarynem. Jajko rozmącić z mlekiem, posolić i polać zapiekankę. Na wierzchu położyć ser pokrojony w cienkie plastry i zapiekać ok. 30 min. w temp. 200 stp. SMACZNEGO! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.