iwonia Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 PAPRYKĘ UMYĆ,OCZYŚCIĆ WEWNĄTRZ,POKROIĆ,UŁOŻYĆ W SŁOIKACH,ZALAĆ ZALEWĄ. ZALEWA: 1 SZKL.OCTU 5 SZKL.WODY 5 ŁYŻEK CUKRU 1 ŁYŻKA SOLI GORCZYCA,ZIELE ANGIELSKIE,LIŚĆ LAUROWY.DO KAŻDEGO SŁOIKA WLAĆ ŁYŻECZKĘ OLIWY,ZALAĆ PAPRYKĘ ZALEWĄ. GOTOWAĆ 20 MINUT. Cytuj
Ulka Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ja też tak robię paprykę , ale wyduszam przez praskę po 2 ząbki czosnku do kazdego słoika i jest naprawdę pyszna . Polecam. Cytuj
AnnaK Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Paprykę w słoiczkach zalewam gorącą marynatą i pasteryzuję 10 minut. Po pasteryzacji słoiki odwracam do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia. Papryka pozostaje chrupiąca ale jest jednocześnie miękka. Pozdrawiam. Cytuj
iwonia Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ja też tak robię paprykę , ale wyduszam przez praskę po 2 ząbki czosnku do kazdego słoika i jest naprawdę pyszna . Polecam. lubię wszystko gdzie jest czosnek,w tym roku spróbuję zrobić według twojego przepisu.dzięki za poradę Cytuj
moniakucza Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 A przepraszam ile ma być tej papryki ? Cytuj
boris Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Ja próbowałem kiedyś z przetworami ale jakoś mi nie wychodzi, to domena babci:) Cytuj
iwonia Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 A przepraszam ile ma być tej papryki ? przepraszam że po tak długim czasie piszę.papryki nigdy nie ważę,ile mam na ogrodzie tyle robię,jeśli zabraknie mi zalewy to ją po prostu dorabiam.pozdrawiam Cytuj
dwukropek Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Kiedy spojrzałem na tytuł przepisu myślałem, że to kolejna odsłona cyklu "sałatka z cyjankiem", albo "knedle z wilczą jagodą dla teściowej", a tu takie zaskoczenie :razz: Cytuj
iwonia Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 papryka jest świetna,zresztą moja teściowa też-zdziwienie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi