Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PAPRYKĘ UMYĆ,OCZYŚCIĆ WEWNĄTRZ,POKROIĆ,UŁOŻYĆ W SŁOIKACH,ZALAĆ ZALEWĄ.

ZALEWA:

1 SZKL.OCTU

5 SZKL.WODY

5 ŁYŻEK CUKRU

1 ŁYŻKA SOLI

GORCZYCA,ZIELE ANGIELSKIE,LIŚĆ LAUROWY.DO KAŻDEGO SŁOIKA WLAĆ ŁYŻECZKĘ OLIWY,ZALAĆ PAPRYKĘ ZALEWĄ.

GOTOWAĆ 20 MINUT.

  • 1 rok później...
Opublikowano

Paprykę w słoiczkach zalewam gorącą marynatą i pasteryzuję 10 minut. Po pasteryzacji słoiki odwracam do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia. Papryka pozostaje chrupiąca ale jest jednocześnie miękka. Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja też tak robię paprykę , ale wyduszam przez praskę po 2 ząbki czosnku do kazdego słoika i jest naprawdę pyszna . Polecam.

lubię wszystko gdzie jest czosnek,w tym roku spróbuję zrobić według twojego przepisu.dzięki za poradę

  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

A przepraszam ile ma być tej papryki ?

przepraszam że po tak długim czasie piszę.papryki nigdy nie ważę,ile mam na ogrodzie tyle robię,jeśli zabraknie mi zalewy to ją po prostu dorabiam.pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.