aliss Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zastanawiam sie jakie jest wasze zdanie na ten temat. Ja robie zakupy na bazarku, gdzie sa swieze warzywa, zazwyzaj duzo tansze. Zalaczam artykul. https://blog.listonic.pl/2009/07/ratunku-hi...arket/#more-234 Cytuj
basga Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Bieżące zakupy robię w pobliżu domu ale raz w tygodniu ,na większe zakupy jedziemy do marketu. Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Ja nie znoszę dużych sklepów, pewnie dlatego, że na studiach pracowałam w markecie :-D Ale i tak robię tam zakupy, zwłasza produkty suche (mąki, kasze, ryż itd) jak również chemię domową i jedzenie dla psa :-D Warzywa zawsze kupuję na targowisku, natomiast mięsko i wędliny w sprawdzonym małym sklepie mięsnym. Odradzam kupowania mięs i jego przetworów w marketach. Warzyw i owoców też. To nie są krajowe produkty. Markety biorą najtańsze a nie najlepsze czy najświezsze Cytuj
aliss Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Wlasnie czesto mieso,ktore kupowalam w markecie dosc szybko przestawalo byc "swieze". Z warzywami nie jest tak zle jak z miesem, choc trzeba uwarzac, co sie do wozka wklada. Wlasnie dlatego zaczelam robic zakupy w innych miejscach, ale zeby znalezc dobry sklep miesny czy warzywniak potrzeba czasu. Trzeba popytac sasiadek itp. Ja oprocz tego mialam zawsze problem zeby spamietac wszystko co chce kupic. W markecie nie jest trudno wrocic sie po cos. czasami musialam sie wracac kilka ulic, bo zapomnialam waznego skladnika do obiadu. Mozna powiedziec, ze lista uratowala mi zycie :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi