vinonka Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 SKŁADNIKI: 8-10 cytryn 2 szkl. cukru 160 ml. wódki 1 łyż. masła Do dekoracji kilka listków melisy WYKONANIE: cytryny umyć, sparzyć. Z jednej cytryny cienko skroić skórkę i pokroić w paski, a następnie usmażyć z 1 łyż. cukru i masłem. Z cytryn wycisnąć sok. Cukier wsypac do 3/4 l. wody, zagotować i połączyć z sokiem cytrynowym. Syrop ostudzić i zamrozić, miksując co najmniej 3 razy (im częściej się go miesza tym jest lepszy). Sorbet podzielić na porcje, włożyć do szklanych przezroczystych pucharków, polać wódką i posypać kandyzowaną skórką cytrynową. Całość ozdobic listkami melisy. SMACZNEGO! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.