terenia80 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam :grin: czy ktoś wie jak pasteryzuje sie za pomocą kuchenki z termoobiegiem? Słyszałam że szybko i bez gotowania można zamknąć słoiki dzieki termoobiegowi. Ciekawa jestem na jakiej zasadzie to działa i czy mozna w ten sposób zamukać wszystkie przetwory. Pozdrawiam Cytuj
gatita Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ja zamykam słoiki normalnie w piekarniku, niezaleznie od tego czy piekarnik jest ustawiony na termoobieg czy nie. Cytuj
terenia80 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Ale na jaką temperaturę trzeba nastawić no i jak długo?Czy to ma być zimny czy też nagrzany piekarnik? :grin: Pozdrawiam Cytuj
mart Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 poczytaj np. tu : https://www.quchnia.24polska.pl/porady/pora...cze_c_4_46.html Cytuj
gatita Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Ale na jaką temperaturę trzeba nastawić no i jak długo?Czy to ma być zimny czy też nagrzany piekarnik? :sad: Pozdrawiam Z reguły zasada jest taka: świeże warzywa 10-15 minut, a te już prztwerzone do 30 minut. Cytuj
terenia80 Opublikowano 13 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 :-( poczytaj np. tu : https://www.quchnia.24polska.pl/porady/pora...cze_c_4_46.html dziękuję bardzo :D znajduję tam dużo ciekawych wiadomości :grin: pozdrawiam :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.