Skocz do zawartości

Pasteryzacja Przez Termoobieg


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :grin: czy ktoś wie jak pasteryzuje sie za pomocą kuchenki z termoobiegiem? Słyszałam że szybko i bez gotowania można zamknąć słoiki dzieki termoobiegowi. Ciekawa jestem na jakiej zasadzie to działa i czy mozna w ten sposób zamukać wszystkie przetwory. Pozdrawiam

Opublikowano

Ale na jaką temperaturę trzeba nastawić no i jak długo?Czy to ma być zimny czy też nagrzany piekarnik? :sad: Pozdrawiam

Z reguły zasada jest taka: świeże warzywa 10-15 minut, a te już prztwerzone do 30 minut.
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.