babcia magda Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Dzień Dobry wszystkim protalinkom i protalinom. Dopiero od 1 września, czyli od wtorku chcę zacząć dietę. Przeczytałam książkę Dr Dukana i mam zgryz. Dla I fazy podaje tabelkę co można jeść z zaznaczeniem, że zabronione jest to czego w niej nie ma. Jednocześnie w tekście umieszcza przepis na placuszki z otrąb. To można te otręby, czy nie? Nie mam dużej nadwagi. Jestem nikczemnego wzrostu 158 cm w kapeluszu. Ważę 58,5 kg. Chciałabym schudnąć 4 kg., ponieważ bardzo brzydko odkłada mi się tłuszcz - tylko na brzuchu. Cała jestem szczupła i ten wielki brzuch strasznie deformuje sylwetkę. Cytuj
juggin Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Otreby jemy od pierwszego dnia diety do konca zycia :sad: Porcja 3 łyżek - 2 owsiane, 1 pszenna :grin: Proponuje wejśc do watku o naszej diecie https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...51&st=10575 i poczytać-ogrom pomocnego materiału. Pozdrawiam. Cytuj
benek Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Dzień Dobry wszystkim protalinkom i protalinom. Dopiero od 1 września, czyli od wtorku chcę zacząć dietę. Przeczytałam książkę Dr Dukana i mam zgryz. Dla I fazy podaje tabelkę co można jeść z zaznaczeniem, że zabronione jest to czego w niej nie ma. Jednocześnie w tekście umieszcza przepis na placuszki z otrąb. To można te otręby, czy nie? Nie mam dużej nadwagi. Jestem nikczemnego wzrostu 158 cm w kapeluszu. Ważę 58,5 kg. Chciałabym schudnąć 4 kg., ponieważ bardzo brzydko odkłada mi się tłuszcz - tylko na brzuchu. Cała jestem szczupła i ten wielki brzuch strasznie deformuje sylwetkę. Placki te są dla osób, które nie potrafią obejść się bez płatków śniadaniowych i cierpiących na zaparcia. Jeśli nie należysz do tych osób, to w fazie uderzeniowej możesz zrezygnować z otrębów (bo to węglowodany) ale w fazie II wprowadź je w codzienne meni i to najlepiej na śniadanie. książka str 73 Powodzenia! Z samego brzucha bez ćwiczeń tłuszczyk raczej nie zejdzie. Wprowadź lekkie ćwiczenia na brzuszek ale dopiero w II fazie. Też jestem brzuchata :sad: i jak był tak jest, może ciut mniejszy ale nie wiele. Cytuj
babcia magda Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Placki te są dla osób, które nie potrafią obejść się bez płatków śniadaniowych i cierpiących na zaparcia. Jeśli nie należysz do tych osób, to w fazie uderzeniowej możesz zrezygnować z otrębów (bo to węglowodany) ale w fazie II wprowadź je w codzienne meni i to najlepiej na śniadanie. książka str 73 Powodzenia! Z samego brzucha bez ćwiczeń tłuszczyk raczej nie zejdzie. Wprowadź lekkie ćwiczenia na brzuszek ale dopiero w II fazie. Też jestem brzuchata :sad: i jak był tak jest, może ciut mniejszy ale nie wiele. Dzieki benek. Właśnie wróciłam ze sklepów z zakupami na inaugurację diety we wtorek. Zaopatrzyłam się w te otręby i jeżeli nic złego nie będzie sie działo, poczekam z nimi do II fazy. Cytuj
sandra33 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 witam:)i ja mam pytanko o otreby, diete stosuje od wczoraj podobnie jak zalozycielka tematu pytajacego ,mam 153 wzrostu,58 wagi i chce dojsc do 50...nie mieszkam w pl i ciezko w irl o otreby owsiane.W pl sklepie nie bylo a w lidlu dostalam cos co po przetlumaczeniu nazywa sie pelnoziarniste owsy:))) mam pytanko czy otreby i to pelnoziarniste cos to jest to samo???? i jeszcze jedno..nie mam ksiazki a w gl zalozeniach nie ma przykazu otrebow, wiec jesli je bede pomijac-czy sa one konieczne????z gory dzieki za odp,pozdrawiam:) Cytuj
dukaneczka Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 witam:)i ja mam pytanko o otreby, diete stosuje od wczoraj podobnie jak zalozycielka tematu pytajacego ,mam 153 wzrostu,58 wagi i chce dojsc do 50...nie mieszkam w pl i ciezko w irl o otreby owsiane.W pl sklepie nie bylo a w lidlu dostalam cos co po przetlumaczeniu nazywa sie pelnoziarniste owsy:))) mam pytanko czy otreby i to pelnoziarniste cos to jest to samo???? i jeszcze jedno..nie mam ksiazki a w gl zalozeniach nie ma przykazu otrebow, wiec jesli je bede pomijac-czy sa one konieczne????z gory dzieki za odp,pozdrawiam:) jesli nie bylo slowa BRAN to nie sa to otreby, napisz ta nazwe cala ktora masz na pudelku bo tak z slowka COS to ciezko zgadnac co to :wink: Cytuj
kaan Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 czy otręby można zastępować płatkami owsianymi czy nie ma takiej opcji? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi