matpus Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Tort Kot Składniki: Biszkopt: 10 jajek 1,5 szklanki cukru 2 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia olejek migdałowy Upiec biszkopt Z ostudzonego biszkoptu wykroić kształt kotka podzielić na 3 części i każdą z nich nasączyć ponczem (do przegotowanej wody dodać sok z cytryny, cukier do smaku, całość wymieszać) Poncz: ¾ szklanki przegotowanej wody sok z 1 cytryny cukier do smaku Ponadto: konfitura wiśniowa Masa rafaello: (Przepis wykorzystany z forum) ½ litra śmietany 30% 2 opakowania bitej śmietany w proszku “Śnieżki” paczka biszkoptów (ok. 15 dag) 20 dag wiórek kokosowych 10 dag płatków migdałów 20 dag białej czekolady Z ½ litra śmietany odlać ½ szklanki i dodać do niej pokruszoną białą czekoladę, całość lekko podgrzać, aż czekolada się rozpuści, i ostudzić. Resztę śmietany ubić ze „Śnieżkami”, następnie dodać pokruszone biszkopty, wiórki kokosowe i rozpuszczoną czekoladę. Delikatnie wymieszać, następnie dodać płatki migdałowe. Biszkopt, który będzie na spodzie posmarować konfiturą wiśniową a następnie ułożyć warstwę kremu, przekładać biszkopt masą kremową Do dekoracji bita śmietana (36 % śmietanę ubić, dodać śmietan fix, olejek migdałowy udekorować kotka) Smacznego Cytuj
Kaliope Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Śliczny i z pewnością równie smaczny :) Cytuj
Jolanta Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Super!!! tylko jak go uformowalas?Mozesz podac szczegoly? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.